İşler Güçler Dizisinin Konusu

10 Haziran 2012 Pazar günü yazıldı.

İşler Güçler Dizisinin Konusu
İşler Güçler, üç ana karakterini gerçek hayattan, birebir gerçek isimleriyle ödünç alıp, onların etrafını kendi evreniyle sarıp sarmalayan, modern bir yalan aslında. Seyirciyi kendi merakıyla baş başa bırakıyor. Kullandığı çok basit bir tuzak var: Ne kadar gerçeğim?
İşler Güçler muzip muzip sırıtıyor seyircisine. Yalan söylediğinin kendisi de farkında, seyircisi de. Ama bir yalanı hoş görmek için gerekli olan mizah eşiğinin sınırlarında dolaşıyor
yapabildiğince. Seyirciyi inandıracak kadar gerçek, seyircinin hoş görebileceği kadar saçma. Ama komik, her zaman komik.
Limon Film-Hayri Aslan’ın yapımcılığında hayata geçen dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir üstleniyor. Baş rollerinde  Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Celal Cengiz’i izleyeceğimiz dizide, Yılmaz Gruda, Nazlı Tosunoğlu gibi usta isimler de yer almakta. Melike Emiroğlu, Ceren Moray,Burak Satıbol, Şinasi Yurtsever,Yeliz Şar, Gaye Gürsel, Arzu Oruç,Hürriyet Özkılıç geniş oyuncu kadrosunu oluşturan isimlerden bazıları.
Ahmet, oyunculuk serüvenine başrol ile başlamış ama kariyeri boyunca bir daha başrol oynayamamış, eski günlerinin özleminde bir oyuncudur. Murat, geç girdiği sektörde tüm yeteneklerine ve çalışkanlığına rağmen bir türlü hak ettiği saygıyı göremediğini düşünmektedir. Sadi ise, gümrük memurluğunu bırakıp oyuncu olmaya gelmiş ve bir daha memuriyete dönmemek için gözünü karartmış her şeyi yapabilecek biridir. Üç yakın arkadaş, kendi filmlerini çekmek istemektedirler ancak kimse kendilerine yapımcı olmak istemez. Üçlü çareyi filmi finanse edecek parayı biriktirip kendi filmlerinin yapımcısı olmakta bulur. Sırf para kazanmak için Meslek Hikâyeleri adlı belgeselin sunuculuğunu kabul ederler.
Meslek Hikâyeleri başlarda basit bir iş gibidir ancak talihsizlikler yakalarını bir türlü bırakmaz. Çektikleri bölümler bir türlü yayın onayı alamamaktadır. Para kazanmak için girdikleri belgesel sunuculuğu kâbusları olmaya başlar.

Hiç yorum yok: